You are here

Click here for more information about the society:

About the society

Have a nice time!

Fejmasszázs, Tui Na, Csí Kung és más TCM tanfolyamaink <angol>

A Dr. WU-féle arc- és fejmasszázs alkalmazásával sok gondot megelőzhetünk, illetve a már fennálllókat megoldhatjuk!

Melyek lehetnek ezek?

Egyebek között a

 • fejfájás, stressz, alvási nehézségek, tanulási nehézségek, vizsgadrukk;
 • kimerültség, motiválatlanság;
 • szem-, fül-, orr és melléküregek problémái;
 • agyvérzés, trigeminus-neuralgia, arcidegbénulás;
 • nyak/váll panaszok és számos más kellemetlenség, betegség.

A Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs a Hagyományos Kínai Gyógyászat (TCM) része, amelyet jó eredménnyel alkalmazhatnak az erre kiképzett profi gyógyító-segítő-tanító foglalkozásúak. Ám érdemes "félprofiként" is megtanulni és akár napi rendszerességgel is alkalmazni családtagjainknak, barátainknak, kollégáinknak.

Emellett Dr. Wu a Hagyományos Kínai Gyógyászat (TCM) más módszereit is tanította.

WU professzor itt tartózkodása idején főiskolája, az Ontario Hagyományos Kínai Gyógyászati Főiskola (Ontario College of Traditional Chinese Medicine, Toronto, Canada) következő teljesértékű kihelyezett tanfolyamait tartotta meg:

 • Tui Na kínai gyógyító masszázs: A NÉGY VÉGTAG Tui Na kezelése valamint a GYERMEKEK Tui Na kezelése (augusztus 21 - 23-ig napközben),
 • Dr. Wu-féle arc- és fejmasszázs (augusztus 24 - 28-ig napközben),
 • A kínai gyógyászat alapjai: Akupunktúra és TCM Diagnózis, nem csak orvosoknak (augusztus 29 - 31-ig napközben),
 • Gyógyító Csí Kung: Wu Qin Xi & Ba Duan Jin vagyis az Öt Állat Mozgása Csí Kung Nyolc Brokáttekercs Csí Kung (aug. 23 - 28-ig esténként).
Prof. WU Bin Jiang tehát ismét itt járt, s további TCM tanításokat adott. A tanfolyamok - amint 2007 óta minden évben, így most is - nagyszerű szakmai tartalommal és didaktikával segítették és segítik az érdeklődőket a hagyományos kínai gyógyászat újabb fejezeteinek elsajátításában.
Prof. WU 2013 augusztusában is jön, s folytatja a tanítást.

További részletekért előjelentkezzen, vagyis küldje el nevét, telefonját, e-mail címét és lakcímét, s az új információkat időről időre mailben közöljük Önnel!

Tanfolyamainkra a WFMM Egyesületnél, a megadott elérhetőségeken folyamatosan várjuk a jelentkezést!

Kedves Barátaink, Kollégáink!

Kérjük, s javasoljuk, hogy  hozzák el Wu Dr-hoz tanulni érdeklődő pacienseiket, tanítványaikat, rokonaikat, kollégáikat!

S most pár fogalomtisztázó magyarázat:

A Tui Na tű nélküli, a teljes testre kiterjedő gyógyító eljárás, ahol a terapeuta "eszközként" a kezét alkalmazza.

A 2012-es tanfolyamon a négy végtag kezelését és a szükséges masszírozási technikákat tanultuk meg, valamint azt, hogy hogyan adhatunk kicsiny gyermekeknek Tui Na kezelést néhány alapvető betegség esetén.

2013-ban a Kisbaba Tui Na tanfolyamon ismét megtanulhatjuk a tavalyi tananyagot, s újabb betegségek kezelését is.

A teljes Tui Na tananyag (a hát, a has-mellkas, a négy végtag Tui Na kezelése, az önkezelés technikája, a gyermekgyógyászati Tui Na, a különféle betegségek Tui Na kezelése, s a szükséges elméleti tudás) csak hosszabb idő alatt tanulható meg, így mindezt egyetlen hét alatt lehetetlen lenne megtanulni. A további részeket (beleértve a 2010-ben már tanított hátkezelést, s a 2011-ben tanított has- és mellkas kezelését is!) a jövőben, a Mester következő látogatásai során tanulhatjuk meg.

További részletek a lap alján található fájlokban.

Képzési szintek

 • 1. szint: Dr. Wu-féle fejmasszázs alkalmazó (terapeuta),

Figyelmeztetés!

 • A Dr. Wu-féle fejmasszázst csak a tanításra kiképzett és feljogosított személyek taníthatják. (Európában ma még kizárólag Dr. Wu!)
 • A Dr. Wu-féle fejmasszázs módszeréből vizsgáztatásra és oklevél kibocsátására csak a vizsgabiztos jogosult. (Ma még kizárólag Dr. Wu!)

Képzést kizárólag a Dr. Wu-féle Fejmasszázs Nemzetközi Szövetsége, illetve annak tagegyesületei tarthatnak. Európában eddig kizárólag a Dr. Wu Fejmasszázs Magyarországi Egyesülete jött létre.

 

(Frissítve: 2013. május 1.)