Jelenlegi hely

Vissza a kezdőlapra (itt) 

FIGYELEM! Honlapunk átalakítás alatt! Ezért egyes funkciók átmenetileg csak részlegesen működnek. Köszönjük a megértést!

AKTUÁLIS:               

1.) Prof. WU Bin Jiang legközelebb 2020. augusztus 10 és 19. között tartja magyarországi tanításait,  (a szokásos időben). Jelenleg így készülünk. Ha változtatásra kényszerülünk, arról tájékoztatást adunk. (részletek itt)

2.) ON-LINE CSÍ KUNG GYAKORLÁS kedd, szerda, csütörtök és pénteki napokon reggel és este, akár mindegyiken is - havidíjért. (részletek itt)

3.) EGYÉNI KONZULTÁCIÓ - jelenleg online formában. (itt)

4.) KORONAVÍRUS INFORMÁCIÓ -  TCM tapasztalatok KÍNÁBÓL, első kézből! Hogyan alkalmazzák a Hagyományos Kínai Orvoslást Kínában a megelőzés / gyógyítás / rehabilitáció terén (itt)

5.) 2020 TCMACE EVENT GUIDE (itt) 

Az elfeledkezés

Huang Ti átvándorolva a Vörös Folyón túlra, fölhágott a Kuan Lun hegy csúcsára, hogy áttekintsen a Dél tájaira: eközben elveszítette sötét színű gyöngyét.
Hazatérve elküldte az Okosságot, de az nem lelte föl.
Elküldte az Éleslátást, de az sem lelte föl.
Elküldte hát az Elfeledkezést, aki meg is találta.
Huang Ti fölkiáltott: „Valóban csodálatos, hogy épp az Elfeledkezés tudta megtalálni!”
(Csuang Ce bölcsessége, XII/4. Farkas Lőrinc Imre kiadása nyomán)
Tapasztald meg az elfeledkezés állapotát, majd tanuld a módszereket, amelyekkel az Önfeledtségedet tudatosan megtalálhatod, hozzá vissza-visszatérhetsz.
Mi sem lehet fontosabb ennél, ha a változó körülményeket benső változásaiddal is szeretnéd követni.
Az éber, tudatos, fürge és pontos jelenlétet életed mindennapjaiban, az aktivitásodat a gyakorlatban akkor valósíthatod meg legjobban, ha ennek ellenpontjaként a megpihenést és az elmélyedésben meglelhető felülemelkedést is rendszeressé teszed.
Így maradhatsz egyensúlyban, vagyis így követheted a Yin és a Yang törvényét, így valósíthatod meg annak harmóniáját.
Az igazi eredményesség előfeltétele az egyensúly, és ami még több is, mint a dolgok egyensúlya: azok összhangja (harmóniája)!
Minden más megbánáshoz vezet.
Gervai Miklós András
2015. 04. 14.